Glimpt, Mattias Rask & Tor Palm


Een Zweeds design duo..... "wij streven ernaar te werken met kunstenaars van over de hele wereld. Producten creërend met een diepere betekenis tussen design en kunst". Glimpt in Zuid Afrika is ons eerste project waarbij we een samenwerking aangingen met kunstenaars uit andere delen van de wereld. In samenwerking met The Potters Workshop in Kaapstad hebben we een serie producten ontwikkeld voor de Europese markt, maar met een Zuid Afrikaans gevoel. De uitkomst was de hanglamp Forbidden Fruit. In deze lampen wordt keramiek gecombineerd met grote houten kralen.


Meena Valail-Dieter


Meena Valail-Dieter is de ontwerpster en oprichtster van MeroWings International GmbH & Co KG. Zij is geboren in Londen en rondde de studie Natuurwetenschappen af aan de Universiteit aldaar. Daarna heeft zij vele jaren werkervaring opgedaan in Industriële productmanagement en Internationale marktontwikkeling. Naast deze werkzaamheden ontwierp en schilderde Meena Valail-Dieter grootschalige schilderijen die tevens werden geëxposeerd. In 2005 besloot zij zich volledig toe te leggen op haar creativiteit. Geïnspireerd door een blik op een uitgespreide vleugel van een vogel ontwierp zij MeroWings' eerste collectie kussens in de vorm van vleugels. De vleugelvorm is flexibel en comfortabel om de gebruiker te draperen, en geeft steun aan schouders, nek en rug. De internationaal gepatenteerde kussens zijn het begin van alles. Vanaf dat moment haalt Meena Valail-Dieter haar inspiratie uit de natuur en ontwerpt vele onderscheidende woonaccessoires en kleinmeubelen in luxe stoffen met hoge kwaliteit digitaal geprinte designs. Elk product weerspiegelt een eigen persoonlijkheid die emoties opwekt, interesse en nieuwsgierigheid oproept en iets bijzonders uitstraalt. Het is dat speciale, bijzondere gevoel dat de producten uitstralen waarop de ontwerpster de nadruk legt.


Lara de Greef


Lara de Greef is vormgever van toegepaste gebruiksvoorwerpen. Ze werkt met veel gevoel voor esthetiek en lijnvoering, in technieken die ze na haar opleiding aan de Design Academy in Eindhoven verder heeft ontwikkeld. Ontwerpen zijn er gemaakt met vele materialen, maar er is een duidelijke voorkeur voor het gebruik van natuurlijke materialen. Daarnaast heeft ze de persoonlijke kwaliteit om mogelijkheden die door de omgeving worden aangereikt, zowel artistiek als zakelijk te benutten. Haar bedrijf, Studio Lara de Greef, is dan ook volop in beweging en heeft een serie eigen ontwerpen gelanceerd, variërend van glaswerk en keramische vazen tot bamboe meubels. Presentaties van haar werk zijn er op verschillende nationale en internationale podia geweest (Amsterdam, Londen, Milaan, Boedapest, …..). Een hoofdlijn in Lara’s werk is het ontwerp van bamboe meubels. Haar verblijf in India en deelname aan het project ‘Dutch Design Meets bamboe’, waarin de mogelijkheden van het materiaal en de duurzaamheid ervan centraal stonden, resulteerde in een aantal meubel prototypen. Bamboe stoelen en tafels met een strakke vormgeving, uitgevoerd met uitsluitend natuurlijke materialen. Keramiek is een andere passie. Voorbeelden hiervan zijn het unieke Olympic Gold schalen, de vazen serie 1+1=3, en de ‘High Heeled Service’, een schotel die in verschillende hoogten gemaakt kan worden door het gebruik van een speciale persmal. Artistieke mogelijkheden en een breed scala van technieken zijn voor Studio Lara de Greef de basis, maar het doel blijft om producten te maken die ze met plezier en succes kan delen met U. Opdrachten of ideeën hiervoor zijn dan ook welkom!


Ronél Jordaan


Ronél Jordaan is een internationaal bekende vilt-ontwerpster die al vele awards heeft gewonnen. Zij woont en werkt in Johannesburg, Zuid-Afrika. Na 26 jaar werken als textiel ontwerpster is Jordaan de mogelijkheden van vilt als creatief medium gaan onderzoeken. Zij is volledig autodidact en volgt haar eigen creatieve instinct bij het verwerken van fijne woldraden in grote, robuuste vilten vormen. Geduldig verwerkte zij de woldraden met een steeds verfijndere vilt techniek tot natuurlijke vormen en startte een kleine fabriek. Alle vilten ontwerpen worden gemaakt met het milieu en sociale verantwoording in het achterhoofd. De wol wordt met de hand verwerkt, zeep is afbreekbaar, de gebruikte verf is loodvrij en het afvalwater wordt gebruikt om de moestuin te irrigeren. Op dit moment zijn 40 voorheen werkloze vrouwen werkzaam bij Jordaan, en hebben hier tevens hun opleiding genoten, zodat zij nu vilters van internationaal niveau zijn. De vilten stenen en keien zijn het meest herkenbaar van haar collectie.


Ferry Meewisse


Ferry’s label “frrry” begon zo’n zes jaar gestart en bij zijn serieuze, zorgvuldig gemaakte werk draait het vooral om constructie. Op heel veel verschillende manieren. De ideeën zijn persoonlijk, maar toch tijdloos. De stijl gaat niet over trends, maar is modern.
Een schijnbaar eenvoudige rechthoekige tas die niet in elkaar zit zoals je zou verwachten. Voor deze serie liet hij zich inspireren door de mogelijkheden (en onmogelijkheden) van het laten produceren van een collectie. Dit moest gebeuren in een werkplaats die hij tijdens de ontwerpfase nog niet had bezocht. Uiteindelijk bleek de werkplaats zeer goed uitgerust, maar de ideeën kwamen in ieder geval van pas.


Lot Vermeer


no description available


Janske Megens


Janske Megens is in 2004 afgestudeerd aan de opleiding 3D Design van de ArtEZ Hogeschool in Arnhem met een collectie handgemaakte tassen.
Momenteel heeft Janske Megens een studio in Nijmegen waar ze als zelfstandig ondernemer aan haar tassencollectie, haar Fair Trade collectie uit Nepal en als freelance ontwerper voor andere bedrijven werkt. Ze heeft haar werk al op een aantal succesvolle exposities en beurzen in binnen- en buitenland gepresenteerd, zoals: Tendence in Frankfurt, Maison et Objet in Parijs, Interior Life in Las Vegas, 100% Design in Rotterdam, etc.
De producten van Janske Megens zijn fris, eigentijds, eigenzinnig en gedetailleerd. Haar tassen zijn oogstrelende pronkstukken gemaakt van experimentele breiontwerpen en canvas met laserpatronen, gecombineerd met hoogwaardig leer. De breiontwerpen van de tassencollectie voor vrouwen worden geproduceerd in samenwerking met het Nederlands Textielmuseum in Tilburg. Onlangs is Janske begonnen aan een nieuwe collectie interieurproducten, accessoires en sieraden, geproduceerd door vrouwen op Fair Trade basis in Nepal. Deze producten worden onder het label “Janske Megens” verkocht.Margriet Foolen


Margriet Foolen (geboren in 1982) zette na het afronden van haar studie aan de Design Academy Eindhoven (in 2006) meteen haar eigen ontwerpstudio op. Inmiddels brengt ze onder het label \\\\\\\\\\\\\\\'diVers\\\\\\\\\\\\\\\' ook enkele ontwerpen in productie. Met een grote interesse voor materiaal en verwerkingstechnieken, ontwerpt ze fraaie, eenvoudige producten, waar de functionaliteit vanaf straalt. Margriet Foolen heeft met haar werk al diverse designprijzen in de wacht gesleept en wordt regelmatig gevraagd te participeren aan (internationaal gewaardeerde) Nederlandse designinitiatieven, waaronder Unseen Products. Met haar afstudeerwerk de Slowcooker heeft ze samen met Van Kempen en Begeer de prestigieuze en zeer gewilde Red Dot Award binnengesleept! Uit meer dan 5.000 inzendingen is de Slowcooker gekozen door een internationale jury van ontwerpdeskundigen. De Red Dot is een van de toonaangevende prijzen in de ontwerpwereld.


Gerhard and Anthony


Anthony and Gerhard studied together at The Johannesburg Art College. Their respective backgrounds in Fine Art, Printmaking and Ceramics, forms a good bases for the designing and manufacturing at Ceramic Matters. Latest work concerns the representation of South African traditions, history and present environment; incorporating the natural and domestic. The work consists of units/modules that embrace a creative idea. The elements work together to enhance or depict.


Michiel van der Kley


Michiel van der Kley noemt zichzelf een designer met een duidelijke visie. Zijn werk is functioneel, associatief en niet-conceptueel. \"What you see is what you get.\" Tijdens zijn studie geschiedenis maakte hij kennis met het futuristisch meubeldesign van het begin van de 20e eeuw en hij was verkocht. Na zijn studie kon hij alleen nog maar denken aan het ontwerpen van design en hij begon zelf meubels te ontwerpen. Enkele jaren later besloot hij zijn designs niet meer zelf uit te voeren, maar zich uitsluitend toe te leggen op het ontwerpen daarvan, en zijn ontwerpen te verkopen aan fabrikanten. Momenteel worden zijn ontwerpen door diverse toonaangevende fabrikanten in zowel Nederland als daarbuiten geproduceerd, zoals Artifort, Arco, Gispen en Van Esch. Voor Unseen Products ontwierp Michiel de ‘Impulse’ collectie, een collectie lampen gemaakt van Lokta papier.


Manon de Bruijn


Manon de Bruijn is een ontwerper met een studio ‘Manon Juliette’ in Amsterdam. Voor haar vloerkleed Feliz! ontving ze in 2007 de Toon van Tuijl Designprijs. Met deze prijs worden ontwerpen van producten gestimuleerd die bijdragen aan sociale en economische ontwikkelingen in ontwikkelingslanden. Manon vindt dat zowel de eigenaar als de omgeving moeten kunnen genieten van een ontwerp en dat een ontwerp iedereen die bij het creatieproces betrokken is een goed gevoel moet geven. Ze combineert het beste uit verschillende culturen, materialen en productiemethodes.


Martijn Homan


Martijn Homan is sinds 2002 werkzaam als onafhankelijk ontwerper. In 2005 begon hij met 'labelh': een collectie sieraden en accessoires die bestaat uit unieke stukken, beperkte oplages en serieproducten.
Een deel van zijn werk is gericht op het pictogram (het archetype) en is gebaseerd op beelden uit de vroege jeugd opgeslagen in ons onderbewustzijn, als een collectief bewustzijn.
Verder probeert hij de psychologische grondslag van producten te onderzoeken door de interactie tussen object en eigenaar waar te nemen en hiermee te spelen.
Martijn is naar Lima (Peru) gereisd om een zilveren sieradencollectie te ontwerpen in samenwerking met Dutch Design in Development (DDiD) en Unseen Products. De productie van de collectie is gebaseerd op Fair Trade principes en zal worden verkocht onder de naam lab925.


Womanpower


Womanpower, een coöperatie van vrouwelijke producenten in Nepal, is een nieuw project gestart: een collectie van designproducten. In samenwerking met Nederlandse ontwerpers is een nieuwe collectie gemaakt met de eerste 18 bedrijven die aangesloten zijn bij Womanpower. Alle deelnemers van dit unieke project nemen zo deel aan eerlijke handel. Womanpower wil armoede bestrijden door middel van Fair Trade, werkverschaffing en nieuwe productie-ontwikkelingen.


newsletter      press      vacancies
        
retailer login      contact      shoplist